Pàgines

dissabte, 11 de novembre del 2023

Els haikus del Drac - Antoni Robert

Em saluda el parc
amb delicada estora;
plouen els colors!













Fulles de colors
han ballat amb la brisa
d’una revolada.



















El marfull guarda
l’ombra de l’insecte absent
un breu instant.



















Antoni Robert i Gadea (Barcelona 1954).
Físic (UB) i Doctor per la UPC. Malgrat que la seva formació científica ha tingut sempre un gran interès per l’art, probablement per la naturalesa dels seus estudis preuniversitaris a l’Escola Italiana de Barcelona, on es donava gran importància a les lletres i a l’estudi de la llengua llatina. Actiu en diversos fronts, des de 1989 fins a l’any 2001 tingué un segell discogràfic de músiques experimentals i va fer de programador musical a llocs tan emblemàtics com La Cova del Drac, el Mercat de les Flors o la Fundació Joan Miró, en aquest últim cas per recomanació de Carles Santos.
Ha escrit des de jove, però no s’ha decidit a publicar fins a l’any 2020 (Versemblances, Pont del Petroli Edicions). Ara ens presenta un llibre de haikus escrits durant les passejades amb el seu company caní, el Drac, per Collserola i alguns parcs del seu barri. L’Antoni llegeix haikus des de jove, quan va caure per casualitat a les seves mans un llibre de Matsuo Basho en anglès.
Actualment, es dedica a escriure amb més intensitat, sobretot poemes curts com haikus i tankes, i a publicar la seva música. Ha escrit uns set-cents haikus i unes cent tankes en els dos darrers anys.