Pàgines

dijous, 28 de novembre del 2013

"Teresa la mòmia" a l'Espai Mallorca

Aquest 26 de novembre es presentà a l'Espai Mallorca el llibre de Lluís Calvo i David Caño "Teresa la mòmia". El poemari neix d'un primer poema dels dos autors que ha acabat esdevenint un recull. L'obra aplega les experiències poètiques dels dos escriptors en un llibre 'molt urbà', tal com ha definit Lluís Calvo.
David Caño: Qualsevol pretensió de neutralitat, en l’art, és una fal·làcia. Nosaltres hem buscat la crítica sense caure en el pamflet. És, sobretot, en el to, però també en la tria dels llocs, dels temes, de les paraules, en la manera de plantejar el fet poètic, on rau la nostra subversió. Els academicismes intenten mostrar la seva manera de veure el món com mancada d’ideologia: és l’estratègia de la cultura contra el fenomen creatiu.
LLuís Cavo: Molts dels poemes iniciats per un dels dos tenen la petja de l’altre. És a dir, que hi ha imbricacions, intrusions i afegits de tota mena. Ha estat enriquidor i fascinant. De cop i volta, un poema agafava una direcció inesperada gràcies a l’aportació de l’altre. Això es reflecteix en els aspectes innovadors que proposa el llibre.
fragment de l'entrevista a Directa



l)

Conduíem pels carrers
de la Mina i la Catalana.
Edificis tapiats,
carrers tallats,
el riu a prop com un sospir.

Què hi ha darrere els murs?
Misèria, fam, estrangeria.
Hem après la frontera
dins la frontera,
la muralla en la muralla.
Tot barrat.

L’espai Schengen.
L’última rialla.


m)

Veure’t i que desapareguis.
Tenir set. Voler-te.
Tot jo un oferiment.
El desig compta els segons.
I la indecisió
també és una manera de morir.
Sant Roc: una parada de metro.