dimarts, 15 de setembre de 2009

Màrius Sampere al Zorrilla

El proper dimarts 22 de setembre a les 21 hores iniciem el cicle Poesia i Cia...09 amb els poemes de Màrius Sampere i el piano de Dani López.

Màrius Sampere (Barcelona, 1928), poeta. Amb el seu primer recull, L'home i el límit, guanya el premi Carles Riba de l'any 1963, però el llibre no surt publicat fins el 1968. Durant les dècades dels setanta i els vuitanta guanya diversos guardons, com el Recull-Maria Ribas i Carreras de poesia o el Miquel de Palol, de Girona. A partir de la dècada de 1990 i principis del 2000, rep el reconeixement del públic i de les institucions a la seva trajectòria, amb premis com el Crítica Serra d'Or per Subllum (2000), o el Premi de la Crítica, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de Cultura per Les imminències (2002), el recull que li ha donat una major projecció pública.
Tal i com ens diu: "No sé si és atrevit dir-ho, però la poesia no serveix per res, i això és la gran cosa que té la poesia. Una expansió, una meditació, un acte màgic. No serveix per res, però ho és tot. És el contingut primer de la vida i allò que li dóna la sal i la substància."La dansa del si mateix
Màrius Sampere + Dani López

Teatre Zorrilla
Canonge Baranera, 17 (entrada pel carrer de Sant Miquel)
Dimarts, 22 de setembre a les 21 hores

1 comentari:

Enric ha dit...

Impagable recital, el d'en Màrius Sampere del dimarts al Zorrilla.