Pàgines

divendres, 24 de setembre de 2010

Inauguració de l'exposició "ViSUAL"

El proper 2 d'octubre a les 12,30 hores inaugurem l'exposició de poesia experimental ViSUAL amb obres de Xavier Canals, Paco Fanés, Dionís Orrit, Joan Puche i Sergi Quiñonero a les bodegues Clos Montblanc (ctra. Montblanc-Barberà s/n). Romandrà oberta del 3 d'octubre al 5 de desembre (de dilluns a diumenge de 10 a 13 hores).

Els cinc autors tenen técniques i concepcions ben diverses a l'hora de crear: els poemes visuals de Xavier Canals i Joan Puche, la documentació del land art de Sergi Quiñonero on paisatge i obra queden íntimament relacionades o els poemes objectes de Dionís Orrit i Paco Fanés. Les obres que trobarem en aquesta exposició ens donen una clara visió de la capacitat de la poesia experimental, en totes les seves vessants, per interpretar d'una manera acurada i sorprenent el món que ens envolta, la seva capacitat de commoure i de remoure les emocions i les conviccions.


I diu JM Calleja:
Benaurats Símmies de Rodes, Raban Maur, Caramuel, Stéphane Mallarmé i Guillaume Apollinaire perquè els seus treballs poètics ens obriren nous reptes per l’experimentació.
Benaurats el violoncel, el saxòfon alt, la guitarra, el theremin i el saxòfon perquè les seves notes acaronen la nostra ment i dibuixen partitures de pensaments folls.
Benaurats Joan Salvat-Papasseit, Josep Maria de Junoy, Guillem Viladot, Josep Iglésias del Marquet i Joan Brossa perquè les seves veus polièdriques ens transmeteren la tradició i l’avantguarda.
Benaurats Montblanc, Montnegre, Mont-roig, Montseny i Montserrat perquè pels seus indrets: fondalades i balmes, carrerons i places, passatges i clots, tarteres i obagues; habiten somnis i miratges.
Benaurats Xavier Canals, Paco Fanés, Dionís Orrit, Joan Puche i Sergi Quiñonero perquè els seus punyents i eclèctics treballs ens ofereixen una mirada diferent del món.


Bodegues Clos Montblanc