Pàgines

divendres, 28 de juny de 2013

POE-MAT eco-poemes contra la Molt Alta Tensió

Esteu convidats a aquest acte poètic-reivindicatiu, organitzat conjuntament per entitats de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, i que tindrà lloc el 6 de juliol a les 19 hores al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

Entre els participants: Àngel Pla, Azagra, Beatríz Patraca, Coloma Lleal, David Caño, Joan de la Vega, Joan Puche, Joan Soler i Amigó, Joan Vinuesa, Jordi Cervera, Jordi Valls, Lilo 927, Lluís Calvo, Marçal Font, Odile Arqué, Paco Fanés, Payaso Manchego, Pedro Luis Cano, Pepònio, Primitiva Reverter, Ricard Mirabete, Roser Caño Valls, Tomàs Atienza i Valentí Soler.

També intervindran Santi Tornero de la Plataforma de Defensa de la Serralada de Marina i Can Zam, Ricard Vidal de Conreu Sereny i Francesc Alfambra de l'associació els Verds de Badalona.


Per ser el país més nuclearitzat de l’estat espanyol i per la seva dependència gairebé absoluta de les importacions de combustibles fòssils i radioactius (gas, petroli i urani), Catalunya pateix la crisi energètica més crítica a nivell europeu i dins el context mundial.

El model energètic espanyol heretat del Plan Energético Nacional dels governs franquistes adjudiquen prioritat absoluta a l’oligopoli nuclear. Aquest oligopoli es el responsable del bloqueig del desenvolupament de les energies renovables, de l’autogeneració i de l’autoconsum.

Des d’aquesta perspectiva, la MAT és un model energètic obsolet, brut i contaminant que augmenta la tensió sobre el territori, que no necessitem i que nomes beneficia al lobby nuclear.

Per tot això diem: la Mat, ni aquí ni enlloc!