Pàgines

dimecres, 23 de març del 2011

50 anys de cançons d'en Joan Soler i Amigó

En Joan Soler i Amigó, ran dels seus 70 anys, ha fet una selecció de les seves lletres de cançons, que ara publiquem al Pont del Petroli.

El llibre serà presentat el proper dimarts, 5 d'abril de 2011, a les 7 del vespre, a l'ESPAI BETÚLIA (c. d'Enric Borràs, 43-47. Badalona), amb en Jaume Arnella, l'Eduard Estivill i en Jordi Roura. Amb la col·laboració de la llibreria Saltamartí.



"Amb en Joan Soler, de joves, llegíem, rèiem, compartíem, discutíem, ens revoltàvem, fins i tot estudiàvem. I, sobretot, cantàvem molt. Vam començar a fer cançons; ell feia les lletres i jo les músiques. Era un tàndem interactiu. En vam fer un bon grapat. La creativitat brotava amb una força jove i exuberant.

Per a l’elaboració dels nous cançoners jo feia una tria de cançons a partir de cançoners que ens arribaven de tot el món. A les que m’agradaven els posava un asterisc o dos segons el grau de satisfacció, i les que en tenien tres anaven de pet al Joan Soler que en feia ràpidament l’adaptació. Així van anar apareixent Vella xiruca, i La vall del riu vermell.

Després van venir les col·laboracions amb Falsterbo 3, Ara va de bo, amb mi mateix, amb l'Albert Taulé –el gran exponent de la música popular a la litúrgia–, amb El Pont d’Arcalís i Urbàlia Rurana i Maurizio Martinotti, i també amb el món coral...

I ara, aquí teniu un recull de les principals cançons que ha escrit. N’hi ha per quedar esparverats de veure la gran quantitat de cançons que han arribat a ser un referent per la vida de moltíssima gent, des de Les rondes de vi a Dalt del tren o Quan el sol es pon. Un recull de les millors cançons d’un dels millors lletristes del nostre país."

JAUME ARNELLA