Pàgines

dissabte, 20 de setembre del 2008

GuillemViladot: de la poesia concreta a la visual

El passat 9 de setembre s'inaugurà l'exposició "Guillem Viladot: de la poesia concreta a la poesia visual". A la presentació van participar Amadeu Padullés (alcalde d'Agramunt), Paco Fanés, Isabel Graña, Mateu Xalmeta, Montserrat Felip (vidua de Guillem Viladot i Josep Miquel Garcia (director de la Fundació Guillem Viladot-Lo pardal)



La primera sèrie de poemes corporis de Guillem Viladot són aquestes “pedres” de l’any 1957. La metodologia aplicada és la descontextualització d’uns objectes trobats –pedres de riu- disposats damunt d’uns pedestals de fusta, com si fossin escultures orgàniques voluptuoses.







Posters poemes





Les obres d’aquesta sèrie suposen el pas de Guillem Viladot de la poesia concreta a la poesia visual per molts aspectes: la utilització de la fotografia, la inserció del text en les imatges...Viladot fa servir el collage per tal de crear uns originals als quals després incorpora missatges verbals. El resultat el fotografia fins a convertir-lo exclusivament en obra. El suport és fotografia i només fotografia.

Objectes de companyia

Sota aquest nom Viladot recull utensilis que prenien vida quan l'artista materialitzava la poètica del desús, quan descontextualitzava l'objecte del seu significat original. Són objectes relacionats amb les feines del camp, de la pagesia i de la vida quotidiana, que Viladot va transformar i manipular, seguint el seu impuls creador, per convertir-les en poesia visual.